keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Yhden naisen maalaustalkoot

Vihdoinkin sauna on saanut väriä ylleen. Yhden naisen maalaustalkoot onnistuneesti ohi ja isäntä sai nikkaroitua panelit paikoilleen. Saunan värimaailmaksi valikoitui musta-valkoisuus. Vaalea paneeli on valkoiseksi kuultolakattua kuusipaneelia ja tumma kuusipaneeli on käsitelty helmiäishohtoisella Tikkurilan Supi Arcticin Kemillä. 

Tumma seinä on käsitelty ensin kahteen kertaan laimennetulla Supi Arcticilla. En kuitenkaan ollut tyytyväinen lopputulokseen ja käsittelin vielä kertaalleen laimentamattomana. Katon käsittelyssä sitten ajattelin vähän säästää aikaa ja itseäni ja käsittelin sen suoraan laimentamattomalla Supi Arcticilla. Käsittelykertoja oli kaksi. Lopputulos on hyvin lähellä seinän sävyä. Aivan niin tumma seinästä ei tullut, mitä olisin halunnut. Mustaakin mustempi lupasi myyjä, mutta väriä pitäisi olla monen monta kerrosta enemmän, jotta siitä tulisi musta. Kertaalleen olen ajatellut paneelit vielä käsitellä, jotta väristä tulisi vähän syvempi. Vaikka ihan hyvä se on näinkin.

Vielä olisi edessä lauteiden valinta. Vaaleaa puuta olen ajatellut. Mitä olette siitä mieltä. Vai pitäisikö lauteetkin käsitellä tummaksi tai vaaleaksi? 

4 kommenttia:

 1. Oi, kun siitä tulee ihana!

  Me käsiteltiin vanhan kodin sauna jälkikäteen Supilla. Mustalla ja valkoisella :) Seinät+katto oli valkoiset ja lauteissa istuinosa oli musta ja etulaudat valkoiset (ne käsiteltiin sillä Supin saunavahalla). Puunväriset lauteet voi toimia teillä. Se antaisi kivasti lämpöä. Tai miten ois se tummaruskea Supi vaha?

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Laura <3

  Tummat lauteet toimisi aivan varmasti tuossa saunassa. Nyt vain ehkä kaipaan jotain vaaleaa, kun edellisessä talossa oli tummat lauteet. Toisaalta, jos aluksi laittaisi puunväriset, ne olisi jälkikäteen helppo käsitellä tummiksi, jos ei miellyttäisikään… Nämä ovat taas niitä minun ikuisuuskysymyksiä. Onneksi ei ole vielä laudetavaraa ostettu, niin voin muuttaa mieleni vielä sen suhteen monta, monta kertaa…

  VastaaPoista
 3. Mä laittaisin tuohon vaaleet lauteet, tulis ihanasti kontrastia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen miettinyt juuri vaaleita lauteita. Itse ajattelisin vaaleaa puuta, ilman sävyjä. Sen voisi helposti sitten käsitellä, jos ei ole mieluinen. Mutta uskoisin sen toimivan hyvin… :)

   Poista