sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Foliohuone

Viikko on vierähtänyt omalta osaltani kovin rauhallisesti, mitä rakentamiseen tulee. Tai ainakin siltä nyt tuntuu. Koulutehtävät ovat sen verran painaneet päälle, että olen joutunut jättämään rakentamisen miesväelle. Tänään pitkästä aikaa olin mukana koko pitkän päivän puuhastelemassa työmaalla. Ja kivaa oli.

Foliohuone, eli sauna on saanut uuden ilmeen. Tykkään siitä kovasti tuollaisena, mutta ehkä se on valmiina kuitenkin vieläkin mukavempi. Kiukaan sähköt, ilmanvaihtokanavat sekä kaiuttimien paikat ovat valmiina. Kiuas ja kaiuttimet odottavat asennusta. Saunan väritys on kovasti mietinnässä. Toisaalta haluan vaalean saunan, mutta mustakin houkuttelee. Nämä on taas näitä ikuisuuskysymyksiä, mutta onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä vielä tänään. 

Pesuhuone on saanut laattaa pintaan. Musta laatta osottautui todella haasteelliseksi laataksi tuolle seinälle. Kertaalleen jouduin tilaamaan uuden laatan eri poltosta, kun ensimmäinen ostos osottautui todella ikävän väriseksi omalla paikallaan. Kaupassa musta laatta näytti mustalta, mutta tuossa seinällä väri muuttui hailakan ruskean harmaaksi. Ei siis minkään väriseksi. Uusi laatta ei liioin ensin herättänyt luottamustani, mutta isompi ala näyttikin ihan hyvältä, onneksi. Ei tullut siis itkupotkuraivareita tämän vuoksi. Kokonaisuuteen olen kyllä tyytyväinen. Nyt en vain malttaisi odottaa, että saadaan koko pesuhuone laatoitettua ja näen lopputuloksen. Toki, ennenkuin näen todellisen lopputuloksen pitää vielä ostaa lattialaatta. Sitä en ole voinut tilata ennenkuin saadaan tuo musta laatta seinään, koska värin pitää sopia tuon seinän kanssa, koska toivon saavani mustan lattian pesuhuoneeseen. 

Millaisen värin sinä laittaisit saunaan? Entäpä tuohon meidän saunaan? 

4 kommenttia:

 1. Vau, lopputulosta odotellessa. Minua on alkanut viehättää ihan vaaleat ja muotoilultaan yksinkertaiset lauteet. Jos nyt tekisin saunan, laittaisin juuri sellaiset. Vaalea vois olla hyvä vastakohta mustallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös ajatellut hyvin pelkistettyä, suoraa linjaa lauteiden osalta. Ja itseasiassa miettinyt sellaista pitkää penkkiä lauteiksi. Itseäni houkuttelisi todella vaalea puun sävy, lähes valkoinen. Pasi toivoisi musta takaseinää saunaan, kun kiuas on valkoinen… Nähtäväksi jää, millainen on lopputulos!

   Poista
 2. Huuuh. Onneksi en ole itse siellä valintojen edessä. Tutuisi hirmuisen hankalalle. Mä olen päätellyt, etten ehkä ole ollenkaan rakentajatyyppiä. Joillekin se sopii, toisille ei. Me taidetaan tyytyä remontoimaan vanhaa ;)

  Jännityksellä odotan mitä kaunista siellä on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, et arvaa, miten hankalaa päätösten tekeminen on minulle! Etsin ja mietin kaikki mahdolliset ja mahdottomat vaihtoehdot ja olen todella sellainen, kenelle päätöksen tekeminen on vaikeaa!!

   Itse ajattelen, että helpompaa on rakentaa uutta, kuin remontoida vanhaa. Vanhassa pitää ottaa niin paljon enemmän asioita huomioon, kun tekee taas niitä kuuluisia päätöksiä… ;)

   p.s. huomenna tulee keittiö!! :)

   Poista