lauantai 24. tammikuuta 2015

Raakasuklaata valmistamassa


Terveellisemmän elämän metsästyksen myötä olen löytänyt raakasuklaan. Olen ollut todellinen suklaa addikti ja se on näkynyt ja tuntunut. Salaa kertyi ylimääräisiä kiloja eikä voinnissa ollut muutenkaan kehumista. Oli siis ratkaisujen aika. Ja koska addiktioni suklaata kohtaan on ollut niin voimakasta ja rakkauteni suklaaseen on edelleen olemassa, en voinut siitä ihan noin vain kokonaan luopua. Tilalle tuli maitosuklaata huomattavasti paljon terveellisempi vaihtoehto - raakasuklaa! Ja vieläpä itse tehtynä! 

Olen osallistunut ohjattuihin raakasuklaan valmistusiltoihin. Näin aloittelevana suklaan tekijänä on ollut mukavaa, että on saanut asiantuntevaa apua ja neuvoja. Ja miten hauskaa on ollut valmistaa suklaata yhdessä toisten kanssa. Siinä on saanut hyviä vinkkejä ja on jaettu kokemuksia siitä, millaisia suklaita on valmistettu ja mitkä ovat olleet hyviä makuyhdistelmiä. Itse olen laittanut suklaan sekaan mm. erilaisia kuivattuja marjoja, pähkinöitä, minttutippoja ja riisimuroja. Luomulaatuisina, mikäli niitä on ollut saatavilla. Valmiin suklaan olen pakastanut ja pakkasesta sitten popsinut silloin tällöin suklaata makean himoon. Ei tarvitse montaa palaa ottaa, kun suklaaähky on saavutettu. 

Raakasuklaa on terveellinen hyvä vaihtoehto makeanhimon taltuttamiseksi. Ja vieläpä hyvääkin. Eikä valmistuskaan ole vaikeaa. Näitä voisi tehdä useamminkin, vaan ei uskalla. Mitä enemmän niitä on pakkasessa, sitä varmemmin niitä tulee päivittäin popsittua. Tavoitteena kuitenkin on, että niitä olisi koko ajan vierasvaranakin pakkasessa. Saisi kahvipöytään laitettua hyvän ja terveellisen vaihtoehdon.  

Luomukauppa Eloisan sivuilta löytyy käyttämäni erittäin hyvä raakasuklaan resepti. Resepti on Eloisan omaa käsialaa, kuten kaikki muutkin Eloisan sivuilta löytyvät reseptit. Sieltä saa ostettua myös laadukkaat raaka-aineet suklaan valmistukseen. Kannattaa käydä tutustumassa, mitä kaikkea Eloisan sivuilta löytyykään. Eloisan nettisivuihin pääset tästä. Suosittelen! 

6 kommenttia:

 1. Tuli varmaan herkkua. Muistathan, että Mummokerho on huomenna? Niin ku että jäiks yhtään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä todella herkkua :) Mä niin unohdin ne eilen kotiin. Mutta yritän muistaa ensi kerralla tuoda mummikseen maistiaisia… :D

   Poista
 2. Ihania suklaita, nam! Laitoin blogiini haasteen sinulle, käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Haaste vastaanotettu. Nyt vain miettimään toteutusta ;)

   Poista
 3. Mmmmmmmm. Ne näyttää todella herkullisille !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Ja ne kyllä myös maistuu herkullisille!! :)

   Poista