tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiaispuuhaa

Meillä perinteisesti loppiaisena riisutaan joulu pois. Näin tänäkin vuonna. Joulukuusesta  luovun tänä vuonna haikein mielin. Jotenkin se tuntui tänä vuonna olevan erittäin kaunis. Ei siinä mielestäni mitään eroa ollut aikaisempiin vuosiin, mutta silti siinä oli jotain erityistä tänä vuonna. Vaikka tähti olikin vinossa koko joulun. Joka vuosi täytyy saada myös perinteiset joulupussukat esille. Olen ostanut ne vuosia sitten Pentikiltä. Edelleen ne tuovat joulun tunnelman parhaalla mahdollisella tavalla meille. 


Joulukalenteri - se oli P-A-K-K-O saada tänäkin vuonna. Näin tyttäret toivoivat. Pientä haastetta äidille, mitä joulupussiin joka päivä voisi laittaa. 


           Joulun lahjasukka. Pakko laittaa esille joka joulu. Tänä vuonna takan edustalla. 
 Jouluvalot - tai itse sanoisin niitä pimeän ajan valoksi. Niitä pitää olla. Ja ne saa vielä jäädä.  Tai ainakin lasipallot. Niin pitkäksi aikaa, kunnes päivä oikeasti pitenee niin, ettei niitä enää kehtaa sytyttää päälle. Tähdet ehkä pitää ottaa pian pois. Ne on ehkä liian jouluiset. Niin se joulun aika vierähti ja loma siinä samalla. Koti näyttää nyt ihan tyhjältä ilman joulukuusta. Ihanaa, kun arki saapuu ja sen mukana normaalit päivän rutiinit ja rytmit. Jännityksellä jään odottelemaan, mitä arki tuo tullessaan. Jotain uutta, siitä olen aivan varma, mutta mitä uutta, siitä kerron myöhemmin.4 kommenttia:

 1. Minä jätin terassille vielä jouluvalot, näkee paremmin kun täällä pimeässä asustellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pimeällä on ihanaa, kun ulkona on paljon valoja. Ja itse ajattelen, että ei ne välttämättä ole jouluvaloja vaan pimeän ajan valoja. Iloa silmälle ja mielelle :)

   Poista
 2. Hihii. Ihana miten paljon on eroja ihmisten tavoissa. Mä en laittanut mitään koristuksia. Ainoastaan saadut joulukortit siihen Jannen tekemään telineeseen. Senkin korjasin heti loppiaisena pois. Tämä oli varsinainen antijoulu, munkin mittakaavassa.

  Kauniisti kyllä sopii nuo kaikki koristukset teidän kodin mustavalkoiselle pohjalle.

  Ihanat tyttäret teillä! Kauniit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Laura, kiitos. Ihmettelen kyllä vähän itsekin, mistä tänä vuonna tuo joulu meille oikein löysi tiensä, kun ei meinannut millään löytyä sitä joulufiilistä. No, sitten kun se löytyi, niin ei meinannut millään raaskia luopua siitä. Joulujutut toi kyllä sisustukseen vähän pirteyttä. Nyt pitäisi keksiä, mitä väriläiskää tähän mustavalkoiseen keksisi… :)

   Poista