maanantai 31. maaliskuuta 2014

Raksakeittiölle pian hyvästit


Tänään teimme päätöksen, että kuukausi vielä tätä arkea, ettei kotona ehdi käydä kuin kääntymässä. Raksakeittiö on pian hyvästeltävä. Hyvin on meitä palvellut kahdeksan kuukauden ajan. Koskaan ei ole ruokaa tai kahvia kylmäksi jättänyt. Ihanaa, pian saadaan taas kunnon ruokaa itse tehtynä, kotona. Kaikessa rauhassa! Ja puhtaalta pöydältä.  Perheen kanssa yhdessä, ilman kiirettä. Ja ihanaa, että pian taas voi kutsua ystäviäkin kylään!! Jos jotain, niin yhteisiä iltoja ystävien kanssa olen kaivannut koko rakennusprojektin ajan. 

Vielä on kuiteskin tekemistä työmaalla. Nyt kaikki aika mitä on vuorokaudessa käytettävissä, käytetään todella tehokkaasti. Ensin töissä, koulussa, raksalla ja sitten vielä pakkauspuuhissa kotona. Onneksi illat ovat jo valoisat ja aurinko paistaa. Siitä saa sellaista energiaa, että kyllä jaksaa. 

Viikonlopun aikana saimme taas paljon aikaiseksi. Kuvasatoa niistä luvassa pian, aivan pian! 

Aurinkoa uuteen alkaneeseen viikkoon ja uuteen alkavaan kuukauteen. Ajatella, se on jo huhtikuu! Kesä on ihan pian!! 


tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kurkistus laattoihin






Hei hulinaa, sanoisinko. Ja sanonkin. Mukava, kiireinen ja työntäyteinen viikko takana ja erittäin hyvillä mielin on lähdetty kohti uutta viikkoakin. Rakennuksella saimme todella paljon aikaiseksi viikon aikana. Pesuhuone on saanut seinälaatat ylleen. Lisäksi molemmat wc:t ovat laatoitettuna niin seinien kuin lattiankin osalta! Nyt tuntuu, että hypättiin aimo harppaus viikon aikana eteenpäin. Tiimityö oli saumatonta Pasin kanssa ja molemmilla oli hyvä mieli tekemisestä. 

Hieman aluksi jännitti aloittaa tuo laatoittaminen, koska en ole sitä itse ollut koskaan aikaisemmin tekemässä. Jännittävintähän siinä oli laatan leikkaaminen, koska osaa laatoista oli todella vain tarvittava määrä eikä juurikaan ylimääräistä. Muutama laatta tuli rikottua ja itkussa oli silloin pitelemistä. Kunnialla kuitenkin selvisin. Mukavaa ylittää omia mukavuusalueita ja tehdä jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin osannut tai edes kuvitellut, että osaisi tehdä. Ja viikon aikana lisää tällaista luvassa! 

Muutama maistiaiskuva tässä tarjolla laattavalinnoista. Itse olen tyytyväinen, että tuli tehtyä muutamia todella rohkeita ratkaisuja. Mutta onneksi ne näyttävät toimivan, ainakin omaan silmään. Kuvat eivät kerro koko totuutta, eikä keskeneräistä työtä olisi hyvä näytellä, mutta halusin vähän valoittaa, millaisia valintoja on tullut tehtyä. Odotan itsekin, että näen lopputulokset! Toivottavasti se on pian!! 

Ai niin, tulihan meille keittiönkaapitkin viikon aikana ja Pasi ne ehti jo viikonloppuna asentamaankin! Niistä myöhemmin lisää. 

Aurinkoista ja mukavaa viikkoa teille! 


keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Palanterille postia



Palanteri sai postia. Terassin ovien puuttuvat sälekaihtimet olivat saapuneet liikkeeseen. Niitä sitten lähdettiin kaksin ukkokullan kanssa hakemaan. Ovimyyjämme ei ollut paikalla ja kysyimme sitten muilta miehiltä, että onko kaihtimet tulleet. Ensimmäinen sanoi heti, että on tullut. Toinen mies sitten niitä lähti etsimään ja pudisteli päätään, ettei täällä kyllä teidän nimellä mitään pakettia ole. Ai, ei vai? Täällä on vain paketti Palanterille... No, kiitos. Siellä on ne meidän kaihtimet.

Ei ole ovimyyjä ensimmäinen henkilö, jonka mielestä yhdennäköisyyttä on tuon Palanderin ja Pasin välillä. Itse en kyllä ole tuosta yhdennäköisyydestä aivan varma, mutta jos muut niin sanoo, niin kai siinä sitten joku vinha perä on. Kaihtimet löysivät oikean kodin, ehkä. Jos joku oikea Palanteri niitä jää kaipailemaan, niin olkoon yhteydessä tuohon kopioon... :) 

Hyvä, että asiat etenee ja puuttuvat palaset saadaan kursittua kokoon. Vielä muutamia asioita puuttuu toimituksista, joita odottelemme saapuviksi. Jännää, miten joillakin liikkeillä vain kestää asioiden hoitaminen pitempään kuin toisilla... 


sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Foliohuone









Viikko on vierähtänyt omalta osaltani kovin rauhallisesti, mitä rakentamiseen tulee. Tai ainakin siltä nyt tuntuu. Koulutehtävät ovat sen verran painaneet päälle, että olen joutunut jättämään rakentamisen miesväelle. Tänään pitkästä aikaa olin mukana koko pitkän päivän puuhastelemassa työmaalla. Ja kivaa oli.

Foliohuone, eli sauna on saanut uuden ilmeen. Tykkään siitä kovasti tuollaisena, mutta ehkä se on valmiina kuitenkin vieläkin mukavempi. Kiukaan sähköt, ilmanvaihtokanavat sekä kaiuttimien paikat ovat valmiina. Kiuas ja kaiuttimet odottavat asennusta. Saunan väritys on kovasti mietinnässä. Toisaalta haluan vaalean saunan, mutta mustakin houkuttelee. Nämä on taas näitä ikuisuuskysymyksiä, mutta onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä vielä tänään. 

Pesuhuone on saanut laattaa pintaan. Musta laatta osottautui todella haasteelliseksi laataksi tuolle seinälle. Kertaalleen jouduin tilaamaan uuden laatan eri poltosta, kun ensimmäinen ostos osottautui todella ikävän väriseksi omalla paikallaan. Kaupassa musta laatta näytti mustalta, mutta tuossa seinällä väri muuttui hailakan ruskean harmaaksi. Ei siis minkään väriseksi. Uusi laatta ei liioin ensin herättänyt luottamustani, mutta isompi ala näyttikin ihan hyvältä, onneksi. Ei tullut siis itkupotkuraivareita tämän vuoksi. Kokonaisuuteen olen kyllä tyytyväinen. Nyt en vain malttaisi odottaa, että saadaan koko pesuhuone laatoitettua ja näen lopputuloksen. Toki, ennenkuin näen todellisen lopputuloksen pitää vielä ostaa lattialaatta. Sitä en ole voinut tilata ennenkuin saadaan tuo musta laatta seinään, koska värin pitää sopia tuon seinän kanssa, koska toivon saavani mustan lattian pesuhuoneeseen. 

Millaisen värin sinä laittaisit saunaan? Entäpä tuohon meidän saunaan? 

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Naistenpäivää, raksamessuja ja ongelma keittiössä








Ihana, ihana viikonloppu takana. Naisilla oli lauantaina syytä juhlaan ja hemmotteluun, ansaitusti. Naistenpäiviä pitäisi vuodessa olla useampia, on se niin kiva päivä. 

Olin saanut hyvissä ajoin salaperäisen kutsun naistenpäivän viettoon. Ulkovaatetta, pikkumustaa, istuinalustaa, saunakamppeet sekä syömiset ja juomiset mukaan. Ai niin, ja viisi euroa. Paikalla pitäisi olla viimeistään puoli kaksi. Ihana ystäväni oli nähnyt vaivaa järjestäessään ikimuistettavan päivän ystävilleen. Oikea aarre tämä ystävä! Hän pitää huolen ystäviensä pitkästä iästä, se tuli taas todistettua. Ikää tuli taas muutamien vuosien verran lisää, sen verran paljon oli naurua ilmassa.

Sunnuntai menikin Raksa-messuilla Lahdessa. Saimme sinne liput, jotka ilomielin käytimme, vaikka projektimme onkin jo loppusuoralla. Hyvää oli, että saimme messuilta muutaman hyvän tarjouksen mukaan. Ulko-ovi on edelleen hankkimatta ja nyt sain itseäni miellyttävästä ovesta kyllä kohtuullisen hyvän tarjouksen, joten ehkäpä se olisi nyt aika laittaa pakettiin tuo oviasia ja tehdä siitä kaupat. Samoin oli ihan kivoja ideoita terassille, joista voisi tuunata jotain itselleen sopivan näköistä. Tykkäsin tuosta sohvaideasta, toki sen käytännöllisyyttä jäin miettimään. Jos rakentaa kiinteän version, pitää olla kyllä täysin varma heti alkuunsa sen paikasta.

Mutta se ongelma keittiössä… Olen täällä jo kovaan ääneen huudellut, miten keittiö alkaa olemaan valmis. Joo, periaatteessa se onkin. Mitä nyt pientä viilausta pitää tehdä ja hankkia muutamia juttuja. Edelliseen keititöpostaukseen liittyen kerron, että välitilan materiaalista on tehty päätös, mutta siitä kuulette sitten myöhemmin.

Nyt se tämän päivän kuuma peruna. Keittotaso! Meillä keittotaso tulee saarekkeeseen, jossa on myös tasosta nouseva liesituuletin. Keittotaso ei voi siis olla neljällä polttimolla, koska sen syvyys on liikaa suhteessa kaapin syvyyteen ja liesituulettimen vaatimaan tilaan nähden. Saarekkeessa on periaattessa kyllä syvyyttä, mutta emme halua ottaa tilaa pois jaloilta, koska saareke toimii meillä ns. arkipöytänä ja jalkatila on välttämätön.

Olimme löytäneet hyvän kolmen polttimon kaasuliesitason, jonka olimme päättäneet ostaa sitten myöhemmin, kun se on ajankohtaista. Ja nyt kun se on ajankohtaista, tätä kyseistä liesitasoa ei enää saa mistään!! APUA! Kahden polttimon tasoja löytyy lähes kaikilta valmistajilta, kuten myös neljän polttimon, mutta ei kolmen!! Ja kaksi on aivan liian vähän perheen kokin mielestä. Kodinkonemyyjät tarjoavat induktioliettä. Itselläni ei sellaista ole koskaan ollut, joten olen vähän epäileväinen tämän suhteen. Varmasti on hyvä, mutta kun on kaasun kanssa tottunut pelaamaan, tuntuu muutos liian suurelta.

Onko teillä hyviä vinkkejä, mistä voisi metsästää kaasuliettä? Entäpä kokemukset induktioliedestä? 

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Hiljainen viikko vai oliko?




Viikko on ollut blogimaailmassa nyt todella hiljainen. Hiljaisuus on valitettavasti jäänyt ainoastaan tänne. Tosielämä on ollut kaikkea muuta. Se on vienyt ajatukset ja ajankäytön toisaalle. Opiskelujen parissa painaa deadlinet päälle ja nyt olisi pakko saada puristettua kaikki irti, mitä lähtee. Taloprojektin kanssa pitäisi jaksaa vielä painaa pitkää päivää, jotta  unelma muuttamisesta olisi ajankohtainen mahdollisimman pian. Onneksi omistan mitä rautaisimman ja tehokkaimman miehen, joka jaksaa painaa työpäivän päätteeksi vielä raksalle hommiin. Ja ihana esikoinen tuuraa välillä äitiä, kun äiti ei jaksa rakentaa päivän päätteeksi. Tyttöenergia on sitten kotona mukavasti apujoukoissa kodin ja koiran hoitamisessa. Voin rehellisesti sanoa, että olen onnellinen perheen sisupusseista kaiken tämän rumban keskellä! 

Vaikka viikko on ollut kiireinen ja täynnä ohjelmaa koen oloni juuri nyt hyvin levolliseksi ja rauhaisaksi ja jopa levänneeksi. Nautin tällä hetkellä hiljaisuudesta kotona. Ainoastaan astianpesukone toi pientä elämän ääntä. Ihana hiljaisuus. Tarvitsen välillä hiljaisuutta. En kuitenkaan jaksa sitäkään liikaa ja liian pitkään. Onneksi tämän hiljaisen illan jälkeen on luvassa paljon naurua ja hulvatonta menoa; päivä ihanien naisten parissa juhlistamassa naisten päivää! 

Ihanaa naistenpäivää ihan jokaiselle naiselle! Olemme sen ansainneet! Ja kaikki miehet saavat nauttia myös ihanasta päivästä!  


maanantai 3. maaliskuuta 2014

Keittiössä edelleen




Edellinen keittiöpostaus oli ihan äsken ja siinä jo kertoilin, että viimeisiä valintoja tehdään. No, ei tämä ollutkaan ihan koko totuus… Vielä on valitsematta keittiön kaappien välitilaan jotain, mutta mitä? Tämä on taas näitä ikuisuuskysymyksiä, jonka yli ei tunnu millään pääsevän. Toisaalta lasi olisi kiva tai peili. Tai sitten vaan isoa vaaleaa laattaa. Keittiössämme ei tuota välitilaa ole paljoa, mutta riittävästi. Seinä on noin 3,6 metriä leveä tuolta kohdalta, ja avautuu ruokailutilaan / olohuoneeseen ja näkyy lähes ensimmäisenä, kun ovesta astuu meille sisälle. On siis ehkä se näkyvin osa koko taloa. Onneksi voin vielä hetken venyttää päätöksen tekoa. En kuitenkaan enää kauaa. 

Millaisen ratkaisun sinä tekisit?