torstai 27. helmikuuta 2014

Viisi päivää laineilla
























Minulla on ollut taas hurjan paljon raksavapaata aikaa. Viikonloppu vierähti Pasin kanssa Tallinnassa ja alkuviikko menikin sitten lasten kanssa Tukholmassa. Silja Line kuljetti turvallisesti molempiin määränpäihin. Tallinnaan mennessä tärkeintä oli nopeat ja helpot ylitykset ja ostokset Tallinnassa. Tukholman matkalla ruokailut sekä ohjelma tahditti mukavasti matkantekoa. Risteilyohjelma Silja Symphonylla oli viihdyttävää niin lapsille kuin aikuisillekin. Hevisaurus viihdytti lapsia ja Showteam Jukka K. onnistui jälleen tarjoamaan huiman shown vanhemmalle väelle. Koska omat lapset ovat jo teini-ikäisiä päästiin fiilistelemään 4-vuotiaan siskonpojan siivellä Hevisaurusta! Kyllä kannatti. Ihanaa oli nähdä pienen pojan jännitys, ilo ja riemu Hevisauruksista. Kyllä osui ja upposi. 

Nyt on reissusta rähjääntynyt olo, vaikkakin samalla myös hyvin levännyt olo. Mukavia reissuja molemmat. Nyt onkin sitten otettava kiinni raksalta menetettyä aikaa, jotta muuttomme aikataulu vielä pitäisi. Tämä tietää pitkiä iltoja ja täysiä viikonloppuja työn touhussa työmaalla. Onneksi sen tekee mielellään! Mitä enemmän raksalla, sitä lähempänä  on myös muutto!! 

Onneksi on raksallakin tapahtunut. Pasi on ahkeroinut alkuviikon vesieristysten kanssa muun perheen reissatessa. Oli myös laatoittanut keittiötä siltä osin, mitä sinne tulee laattaa. Koiramme Rasmus oli päässyt myös tutustumaan meidän tulevaan uuteen kotiin. Oli koirakin löytänyt heti oman päivystyspaikkansa. Siitä on hyvä seurata pihan ja kadun touhuja. 

Eilen saapui loppuvuodesta tilatut laminaatit pihaan. Voi, miten onnellinen olinkaan. Väri oli juurikin niin täydellinen, mitä olin ajatellutkin! Reippaasti vaan harjanvarteen kiinni ja siivoamaan sisältä pölyjä pois, jotta saadaan laminaatit kannettua sisälle. Pölyn määrä on edelleen vakio, vaikka siivoaisi kuinka. Vielä on edessä seinien kevyt hiominen saumauksista ja sitten toivottavasti pahin pölyvaihe on jäämässä historiaan. Toki pölyä tulee kaiken aikaa, mutta ne pahimmat ja pölyttävimmät työvaiheet ovat ehkä sitten takanapäin. 

Eilen oli kuhinaa vieraidenkin osalta raksalla. Kolme eri autolastillista kävi meitä - tai ehkä ennemminkin taloa katsomassa. Illan viimeiset vieraat saapuivat eväiden kera ja meidät oli täysin yllätetty! Kiitos ihanaiset ystävät, jotka huolehtivat meidän muonituksesta!! Onni on omistaa ystäviä! 

lauantai 22. helmikuuta 2014

Päätösten aikaa







 





















Perjantaina työpäivän päätteeksi oli tehtävälistalla keittiökaappien vedinten valinta. Kuten arvata saattaa, se ei ole mikään helppo tehtävä. Päätöksentekoa helpottaa kuitenkin yhden pysähdyksen taktiikka. Keittiökauppa sisälsi myös vetimet ja näin ollen otin suunnan Domuksen myymälään. 


Myymälässä kertasimme keittiön väri- ja tyylimaailmaa yhdessä myyjän kanssa. Ja eikun vetimet esiin ja valitsemaan. Musta korkeakiiltoinen ovi vaatii omanlaisensa vetimen ja itse tykkään, että mukana saa olla vähän myös säihkettä. Tästä syystä joukosta valikoitui kaksi kromista vedintä. Vaihtoehdot ovat hyvin erilaisia keskenään. Toinen on hyvin yksinkertainen, suoralinjainen ja hieman ehkä tavallinen. Toinen vaihtoehto on muotokieleltään pyöreämpi, ohuempi ja tavallisuudesta poikkeava. Käytännöllisyys on oma juttunsa, mutta meneekö se ulkonäön edelle. Sitä en vielä tiedä.

Kotiväellä oli heti sanansa sanottavana näistä vaihtoehdoista. Mitä mieltä sinä olet?    

torstai 20. helmikuuta 2014

Ulko-ovi hakusessa




  



Ulko-ovi puhututtaa. Nyt olisi aika tehdä päätöksiä, millaisesta ovesta haluan itseni, perheeni, ystävieni ja tuttavieni astuvan sisään Villa Lumeen. Oven väristä käyn myös pohdintaa. Tummanharmaa ovi houkuttelisi, mutta oven pitäisi olla sisälle kuitenkin valkoinen. Toisaalta sopisihan se tumma sisävärikin. Oven valinta voi olla todella vaikeaa!! Ja varsinkin tällaiselle henkilölle, jolle päätöksen teko on aina pitkä ja haasteellinen prosessi! Valintaa ei helpota se, että ovivaihtoehtoja on todella monia.  

Oven valinnassa kiinnitämme huomiota oven U-arvoon ulkonäön lisäksi. Oven tulisi olla lämpöarvoiltaan mahdollisimman hyvä. Toki joustan siinä, koska haluan ovessa olevan myös ikkunoita. Kirkas lasi ovessa olisi ihana, mutta luultavasti päädyn etsattuun lasiin mukavuus syistä. 

Kuvissa on ideoita ulko-ovesta. Nämä kaikki sopisivat ulkonäöllisesti meidän kotiin.  Ovet 1 ja 2 ovat Kaskipuun mallistosta, 3. ovi on Skaalan mallistoa ja 4. ja 5. ovi on Jeld-wenin     malleja. Lähipäivinä tulee kuvia talomme julkisivuista. 

Mitä mieltä olette näistä ulko-ovista? Entäpä siitä, että ovi olisi kaksivärinen; ulkoa   tummanharmaa ja sisältä valkoinen?


maanantai 17. helmikuuta 2014

Lettu-kestit




Tänään on ollut tavoittelussa "hyvä äiti - titteli". Lähetin Pasin yksin raksalle puuhastelemaan, vedin itse hetken henkeä, olin lapsille läsnä kotona ja valmistin perheelle maistuvan iltapalan. Ihana kiireetön arki-ilta siis takana. Toki tämä tarkoitti myös sitä, etten päässyt itse osallistumaan rakkaan ja hulvattoman kuoroni harjoituksiin. 


Iltapalaksi oli tänään tarjolla banaanilettuja! Voi taivas, mikä löytö tämä resepti onkaan! Koska en ole mikään keittiöihme tai ihmeidentekijä keittiössä, niin yksinkertaiset ja helpot reseptit toimii. Lettujen valmistaminen on aina yhtä hämmentävää. Tai ei ehkä niiden valmistaminen, vaan koko kokonaisuus. Ensin paistat lettuja pitkään ja hartaasti, että jokaiselle riittää varmasti ja sitten pino lettuja katoaa nanosekunnissa parempiin suihin. Onneksi. Silloin ne ovat olleet varmasti myös hyviä. Niin nytkin, letut meni viimeistä murua myöten. 



Banaaniletun valmistus: (ohjeen annostuksesta tulee kaksi isoa tai useampi pieni lettu)

1 Banaani muussattuna
2 kananmunaa


Vatkaa muussattu banaani ja kananmunat keskenään.

Paista pannulla.
Nauti esim. turkkilaisen jugurtin ja marjojen kanssa. 


Ja mikä parasta, ei lisättyä sokeria! 





sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pölypilven keskellä




















Viikonloppu käynnistyi Pasin liittyessä sairastupalaisiin ja se tarkoitti raksavapaata aikaa myös minulle. Rentoa kotona olemista ja akkujen lataamista oli siis luvassa. Todenteolla osasin sen käyttää myös hyödyksi! Tänään olikin sitten energiaa puuhastella raksalla koko päivä! 


Kattomiehet olivat viikon aikana olleet ahkeria ja levykattomme oli saanut jo kaunista valkoista pintaa ylleen. Lattia oli myös tässä työntouhussa saanut massiivisen valkean pölykerroksen ja ei auttanut muu, kuin ottaa harja kauniiseen käteen ja ensimmäiseksi siivota koko talo. Säkillisen hienoa pölyä sain saaliikseni. 

Tänään oli muutoinkin tehokas päivä. Saimme tehtyä vesieristykset kertaalleen ja siitä on kyllä kovin onnellinen olo! Oli suorastaan ilo työskennellä, kun tuli valmiin näköistä pintaa. Taitaa olla kyllä todellista itsensä huijaamista, mutta ei se mitään! Muuttopäivä on taas lähempänä!! 

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Vihdoinkin oma blogi!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan! Olen suunnitellut pitkään blogin aloittamista ja nyt vihdoinkin sain sen tehtyä! Vielä on hyvin keskeneräistä ja kuvia puuttuu, mutta hiljalleen  sivut täyttyvät niin kuvilla kuin teksteilläkin. Tämä on vielä täysin opettelua ja testausta, miten tämä blogimaailma toimii. Mutta kyllä, olen innoissani tästä uudesta harrastuksestani! 


Villa Lumi; ensimmäinen blogini ja tuleva kotini! Ajatus blogin kirjoittamisesta syntyi rakennusprojektin myötä. Hitaasti, mutta varmasti olen tätä kirjoittamista aloitellut, koska talommehan on kohta jo valmis! Nyt olemme kuitenkin siinä itselleni mieluisimmassa vaiheessa, eli pintojen valitsemisessa ja tekemisessä! 



Rakentamisen ja sisustamisen lisäksi arjen fiilistely on itselleni tärkeää. Olen ikuinen haaveilija ja useimmiten minulla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Elämässäni kaikkein tärkeintä on kuitenkin perheeni. Näistä aineksista syntyy myös blogini.